Veckans viktuppdatering – det börjar gå tungt…

Så har ännu en vecka gått och jag fortsätter med mitt kostupplägg. Hittills har allt gått riktigt bra och smidigt men den här veckan har varit lite jobbigare. Det har känts tungt både mentalt och med kosten vilket har gjort att jag känt mig plufsig och inte alls med på banan. Vikten visade minus idag men ynka 0,2 kg ner. Måste försöka byta ut lite, försöka få igång kroppen mer nu när förkylningen släppt och försöka stressa ner. Jag vet att jag är mammaledig och egentligen inte ska stressa alls men eftersom jag jobbar 2 dagar i veckan på mitt ”vanliga” jobb, sköter bloggen på heltid och har lite annat på gång så kan det bli stressigt. Selma går alltid först och tiden med henne prioriteras alltid men just nu är det ganska mycket och då stressar jag med dessa saker när hon sover.

Jag känner att min kropp och knopp måste få mer utrymme till att bara vara och att stressa ner. Så för att hitta det ska jag försöka stänga av telefonen 2 timmar varje dag, varva ner tidigare på kvällen och framförallt prioritera min sömn. Även om vikten står still så är det ju för mig så mycket mer viktigt hur känslan är i kroppen. Den här veckan känner jag mig plufsig och det är nog mer mentalt jämfört med hur jag egentligen ser ut. Det mentala sitter nog i att jag inte tränat på över en vecka, gått hemma i mjukiskläder och att kroppen vid sjukdom har tendens att drar på sig mer vatten. Nästa vecka kommer däremot blir bättre och som jag sagt tidigare. Jag gör inte den här viktresan för att få en quickfix utan för att byta en stressig och ohälsosam livsstil mot ett mer balanserat och hälsosamt liv. Vikten i detta är inte det viktiga utan hur jag mår på insidan!img_7323.jpg

2 comments

  1. Ida says:

    Krya på dig och hoppas de ger sig nu! Ja brukar trä a zumba som ha hittat på Youtube när ja inte kommer åt någon annan träning! Det är kul å jobbigt när man lär sig. Ibland vill barnen vara med och ibland sitter de bredvid å hejar å.skrattar 😊😉

  2. Hanna says:

    Man skulle kunna säga att muskler byggs upp av protein. Protein i sin tur består utav aminosyror. För att vi skall kunna ta till vara på proteinet måste vi därför först sönderdela det till just aminosyror. BCAA är rena aminosyror och därför slipper kroppen göra sönderdelningsprocessen typ. Det går helt enkelt fortare. (Tror jag rätta mig gärna om jag har fel)

Kommentera