Veckans viktuppdatering – 4 veckor med lågkolhydratkost

Så var det fyra veckor sen jag tog steget till att ändra min kost från sockerberoende till nu helt fri från socker. Jag har inte reflekterat över det tidigare men precis just nu när jag skrev detta så insåg jag att jag faktiskt varit helt sockerfri sen fyra veckor tillbaka. Och vet ni vad, jag saknar det inte ens! Jag har inte ägnat en enda tanke på godis, sötsaker eller annat utan har ätit min mat och jag trivs otroligt bra med den här livsstilen. Det känns så jäkla bra att inte känna sig så beroende av något. Jag är inte beroende av varken sötsaker/godis eller av light läsk längre. Visst har det funnits stunder som jag också velat ha något snacks när Emil legat med sin godispåse i soffan men det finns ju massvis med bra alternativ att välja på. Svårast trodde jag det skulle bli att inte äta bröd men nu bakar jag ju bröd som innehåller mindre kolhydrater. På så sätt slipper jag den här ballongmagen jag alltid fick förut. Jag vet att ni är några som är nyfiken på hur en dag ser ut och vad jag äter om dagarna och jag lovar att det kommer ett inlägg väldigt snart om det.

Hur som helst så är jag väldigt stolt över mig själv och jag har kanske inte gjort jättestora framsteg men för mig känns det väldigt stort. Jag har under dessa veckor också jobbat otroligt mycket med de inre och mitt välmående. Träningen har fungerat bra med ca 3-4 gånger i veckan men viktigaste har ändå varit att hitta mig själv igen. Att börja må bra igen och att börja resan med att älska sig själv igen. Det sitter absolut inte i vikten men för mig hänger dessa två delar ihop. När jag mår dåligt så går jag upp i vikt då jag äter. Nu när jag har balansen igen börjar välmåendet komma tillbaka och jag mår bra igen. En väldigt härlig känsla!

Resultaten på dom här fyra veckorna är:
Vikt: -3,6 kg (-0,3 kg den här veckan)
Midjemått: -8 cm

2 comments

Kommentera