Veckans vägning – Viktväktarna

Måndag igen och det betyder ju vägning för mig. Som ni vet har jag varit medlem i Viktväktarna sen mitten av april och räknar mina points och väger mig varje måndag. Kan säga att jag hade liten ångest igår när jag gick och la mig eftersom jag inte alls skött mig under helgen. Jag åt alldeles för mycket under helgen och igår åt vi en god trerätters där jag visserligen valde med omsorg men ändå åt alldeles för mycket. Vi var iväg på en restaurang som serverade ett stor tårtbuffé till efterrätt och där försökte jag göra bra val men det slutade med katastrof. Så i morse när jag vaknade och skulle väga mig tog det verkligen emot!

Men vet ni vad! Det var minus på vågen. MINUS! Hela -0,7 kg minus på vågen. Jag är så paff över resultatet och var tvungen att väga mig flera gånger för att se så det stämde. Och ja det stämde! Vet inte riktigt hur det gått till men kan det kanske bero på att jag inte suttit still en minut sen vi började flytta i tisdags. Jag har burit flyttkartonger, sprungit upp och ner för trappor och packat upp allt här hemma. Så jag har ju varit väldigt aktiv hela veckan. Något som också är annorlunda är sömnen. Selma sover numera i eget rum sen en månad tillbaka men nu sen en vecka eller två tillbaka så sover hon hela nätter. Har inte riktigt våga skriva det innan men nu verkar det iaf som hon kommer fortsätta med det (peppar, peppar). Sömnen påverkar säkert en del också och det i kombination med att jag varit mer aktiv kanske kompenserade mitt dåliga ätande. Nu har jag ju räknat mina points men bonuspointsen gick åt fort den här veckan. Så istället för att ha kvar några bonuspoints på söndagkvällen så stod dom på minus vilket var första gången någonsin.

Så på något konstigt sätt har jag ändå lyckats tappat 0,7 kg den här veckan. Snart är jag förbi 80 sträcket som jag så gärna vill förbi. Kosten den här veckan ska jag verkligen sköta bättre och räkna och göra fler smarta val. Jag vet ju att jag kan få bättre resultat och då vill jag också få det. Jag har en bit kvar till mitt slutgiltiga mål men mitt första delmål är under 80 och det är ju inte så långt kvar nu (1,3 kg för att vara exakt). Hittills har jag gått ner -4,4 kg sen jag gick med i Viktväktarna. Min totala viktminskning sen januari 2016 är -10,8 kg.  Så nu får jag fokusera om och köra på den här veckan och göra det bättre än veckan som varit.


// I samarbete med Viktväktarna

Kommentera