Veckans vägning med Viktväktarna

Så var det ju måndag igen och det betyder vägning för min del. Veckan som har varit har gått i ett och jag har ätit helt okej även om jag slarvat även denna veckan. Jag vet inte varför men vissa dagar så har jag sånt enormt sug efter sötsaker att jag inte kan stå emot. Vi stannade dessutom till på Bräckboden i lördags för att köpa kakor (varför liksom?) och det slutade med att jag åt flera kakor igår som jag idag ångrar lite. Men alla kakor vägdes självklart upp och jag la in dom i appen, precis som man ska. Kan väl säga att det inte är det bästa att äta när man går på Viktväktarna men jag tog av mina bonuspoints och hade iaf några över igår kväll. Något som jag också måste få bukt med och som jag tror mycket av mitt sockersug beror på är mitt beroende till light läsk. Japp, jag vill nästan inte skriva det men jag dricker mängder av cola zero eller pepsi max. Eller mängder är väl att ta i men jag dricker kanske en 50 cl petflaska om dagen. Inte alls bra! Så nu ska jag försöka ta tag i mitt beroende och det hoppas jag ska hjälpa mot mitt sockersug. Det är så otroligt mycket skit i light läsk så jag fattar inte varför jag ens dricker det. Så jäkla onödigt!

Hur som helst så gick veckans vägning ändå helt okej och idag stod vågen på 81 kg, vilket betyder att jag gått ner -0,7 kg sen förra veckan. Inte ett jättebra resultat men det är minus på vågen och jag får vara nöjd med det resultatet trots lite slarv från min sida. Jag har nog mycket att tacka mina promenader för då jag under veckan faktiskt promenerat en hel del. Jag har ungefär gått mellan 10 000 – 15 000 steg per dag vilket är väldigt bra. Det är verkligen något jag vill ta med mig även till denna veckan då jag tycker det är härligt med dessa promenader och det är dessutom perfekt för Selma att sova i vagnen när jag är ute och går. Hur går det för er andra som kämpar där ute? Har ni stött på några hinder eller funkar allt bra för er?the-3

// I samarbete med Viktväktarna

10 comments

 1. Anna Träskman says:

  Livet består ständigt av hinder Vare sig man är viktväktare el ej. Det vi lär oss under resans gång är att hantera dem
  Så resan din handlar inte bara om att nå. målet utan att hantera dem efter målgång. Krsm
  Ps 0, 7 är visst bra. Det är ju ingen tävlingar två ner mest.

  • Petra says:

   Så himla sant! <3 Så himla klokt skrivet och det handlar ju inte om målet utan att ta sig igenom allt på vägen dit vare sig det går upp eller ner. 🙂

 2. Linn says:

  Hej!
  Jag tycker också 0,7 är bra😊 är själv viktväktare och brukar ligga runt det😊 fick höra när jag började att 0,5-1,0 kg i veckan är lagom enligt VV själva… Bättre att kunna njuta lite under tiden man går ner och sen kunna hålla det längre än att gå ner 2 kg/v och sen inte kunna hålla det😊👍 Jag gick ner 16,5 kg på ca 1 år och höll det i nästan 5 år men nu har jag gått upp ca 5 kg och då får jag skärpa mig lite med räknandet så inte det drar iväg igen..Lycka till!

  • Petra says:

   Ja 0,7 är nog en bra siffra bara jag som hade hoppats på mer. 😊 Du har alldeles rätt. Självklart ska man njuta och gå ner i vikt sakta men säker. 😊 Heja dig som gick ner så mycket och jättebra att du hållt det så länge. 😊

 3. Ida says:

  Bra jobbat av dig💪🏻 som sagt var det är ju minus på vågen. Jag är en sockerjunky så att säga, har det jätte jobbigt med sötsuget så stannat av i min vikt.
  Vi får hjälpas åt med sockersug och light är det mkt skit i 🙈 Och samma med allt jag äter! Nu blickar vi framåt och kämpar på ☺️

  • Petra says:

   Ja man ska vara glad och visst är det svårt med sockret. Vi får som du säger, hjälpa varandra. 😊

 4. Anna says:

  Jag är ingen Viktväktare, jag försöker bara enligt ”den gamla hederliga metoden” Mindre in, mera ut. Det fungerar rätt bra. Har hittills sedan den fjärde april gått ner 6 kg, helt okej ändå. Men det är ju en del kvar.

  För min del är det dock inte socker i form av godis, läsk och chips som ör problemet. Jag tänkte faktiskt festa till det med några chips häromkvällen. Jag åt kanske tio chips sen insåg jag att det inte alls var så gott som jag trodde… Jag slängde resten.

  Mitt problem ligger i mat överlag. Jag vill gärna äta för mycket. Börjar kunna hantera det hela bättre, och faktiskt sluta innan jag är helt mätt. Men när det är riktigtgott, ja då är det svårt. Väldigt svårt. Mitt andra problem det är att avstå från den där kalla ölen, eller ett glas vin till maten på helgerna, och för att inte tala om glassen en varm dag.

  Men jag tror också att det viktiga är hur man hanterar motgångarna, likaväl som ”medgångarna”. När det går dåligt är väl det sista man behöver bannor och ”jag måste skärpa mig”. Problematiken ligger ju rotat i någonting. allt är ju som dt är av en anledning.

  Men sammanfattningsvis, det jag ville komma fram till är att: Du är duktig! Du kämpar, och du ör stark! Du har ett barn, vars välmående är viktigare än huruvida du väger 80 eller 70 kg. Du kommer få till det hela, det kanske bara tar lite tid. Men det är inget att stress över. Du är förbannat vacker och fin! Kör hårt och peppa dig själv istället för att banan dig. You can so IT!

  • Petra says:

   Oftast så är det ju den metoden som funkar och lite det Viktväktarna handlar om. Att röra på sig och äta bra mat men i lagom mängd. Heja dig som gått ner 6 kg redan. 😊👏🏼 Tack snälla för din kommentar!

 5. Annika Simonsson says:

  Du e grym Petra! Tycker oxå -0,7kg visst e bra, väg varannan vecka annars..?
  Jag e Cola-junkie (Zero/Life) och kan få en del kommentarer om mitt Cola-drickande. Testade nu att hålla upp en månad, hände ingenting, varken med sötsug, vikt lr nått annat så nu har jag börjat dricka d igen. Nått roligt måste man ju få ha😉

  • Petra says:

   Tack fina du! 😘 Funderar faktiskt på att skippa vågen ett tag bara för att se vad som skulle hända. Haha ja lite så tänker jag också att man ändå måste få ha något som är gott när man håller på att skippa massa annat. 😉

Kommentera