Tränar du för att må bra eller för att kunna äta?

En fråga jag så många gånger stött på och något som jag tror några kan relatera till. För varför tränar vi egentligen? Jag själv tränar egentligen enbart för mitt mående och för att det är det min kropp behöver för att få vardagen att fungera. Nu när jag inte tränat pågrund av förkylningen så märker jag det tydligt genom att hjärnan inte är lika fokuserad. För mig handlar träning om att ge kroppen de verktygen den behöver för att må bra. Jag tränade förr för att kunna äta mer onyttigt men insåg snabbt att det inte alls fungerade så. För mig är det en kombination av träning, kost och att leva som gör livet fantastiskt.

Det kanske låter flummigt men våra kroppar är faktiskt byggda för att röra på oss. Vi ska inte sitta ner hela dagarna! Många rör på sig redan vilket är väldigt bra men frågan är om alla rör sig tillräckligt? Att röra på sig ca 30 minuter per dag är en bra riktlinje men det är inte alltid det fungerar i praktiken. Jag försöker tänka på att alltid få till dessa 30 minuter. Inte i ett svep utan utspritt på hela dagen. Som småbarnsförälder är det inte svårt att få till dessa 30 minuter för man lyfter, springer och tjoar med barnen hela tiden, eller vi gör så här hemma i alla fall. Något annat som vi också gör när jag inte hinner med promenader eller träna på gymmet så är det att slå på musik och stå och dansa i vardagsrummet med Selma. Det här är något som hon älskar och tjoar högt när musiken är igång och vi dansar järnet.

Så vem av dessa människor är du? Tränar du för att kunna äta eller tränar du för att din kropp behöver det för att må bra?

Kommentera