Tips för viktminskning

Skärmavbild 2014-12-09 kl. 20.47.23Svar: Först och främst grattis till dina 30 kg som du gått ner hittills! Motivation är alltid svårt då det går upp och ner. Jag märker mycket på mig själv att ju mer jag gå ner i vikt desto mer ”nöjd” blir jag och då avtar motivationen. Mina tips för att hålla motivationen upp är:

1. Före- och efterbild
Sätt upp en före- och efterbild på dig som du alltid ser under dagen. Det kan vara på spegeln hemma, på kontoret eller på kylskåpet. Huvudsaken är att du ska se bilden och vilja mer. Var nöjd med de framsteg du har, men kämpa på!

2. Träning
För mig har träning varit en stor del till att jag känner motivation. Genom träningen får man mycket gratis och du gör kroppen en björntjänst genom att röra på dig. Vill du inte träna på gym så kan du göra övningar hemma eller bara motionera ute. All träning är bra träning!

3. Tänk dig att…
Det kan låta flummig och konstigt, men en viktresa handlar inte enbart om vad du äter och hur du tränar. Det handlar väldigt mycket om den metalabiten också. Jag tror på att om du kan föreställa dig målet så kan du också ta dig dit. Du tänker på ditt mål en gång per dag och under den här stunden ska det bara vara positiva tankar. Genom detta förbereder du hjärnan på att du ska genomgå en förändring och det blir lättare att nå målet och behålla vikten när du kommit dit.

4. Njut!
Sist men inte minst så måste du njuta av livet. Tänk inte din viktresa som en liten tid för att sedan gå tillbaka till de gamla, utan se din viktresa som något nytt som ska fungera livet ut. Gillar du inte att styrketräna så kanske du inte behöver göra just det utan då väljer du något annat istället. Vill du inte äta enligt 5:2-metoden eller LCFH (eller någon annan metod) en längre period så kanske du bara ska testa att äta mindre portioner men oftare. Huvudsaker är att du njuter av din viktresa och inte skyndar fram. Låt det ta lite tid och njut av att göra en fantastisk resa!

Tips att stå emot sockersuget är att försöka äta var tredje timme. Det hjälper faktiskt och äter du mindre portioner fast oftare så brukar blodsockret stabilisera sig efter några dagar. Vissa kör helt sockerförbud och visst är det bra. Jag har dock inte klarat mig ifrån det och försöker därför att endast äta godis eller sötsaker under helgen och då kanske endast fredag eller lördag. Vissa veckor funkar väldigt bra och andra veckor inte så jättebra. Vi är bara människor och ibland så är det svårt att stå emot det där sockersuget!

IMG_9469.JPG

Kommentera