Så får du en lyckad viktminskning

Här om dagen så pratade jag och Emil om bloggen och så frågade han mig varför det kom sig att så många läser just min blogg. Jag har ju inget bra svar på det men jag tror att många gör det av nyfikenhet. Några kanske vet lite vem jag är sen innan men många av er känner mig inte alls. Vissa av er kanske fastnar här för att ni själva gör en viktresa eller så har ni barn i samma ålder som Selma. Många av er kanske följer för att se hur det går och några följer säkert i hopp om att jag ska misslyckas med min viktresa! Hur som helst så följer ni nog bloggen av olika anledningar men det skulle vara roligt att veta varför ni hamnade här och varför ni stannar kvar och läser. Jag tror och hoppas iaf att ni följer för att bli inspirerade och jag hoppas att jag skickar över lite energi och kärlek till er via mina inlägg.

Jag vill iaf vara väldigt noga med att jag absolut inte har någon utbildning inom kost, träning och hälsa men av min egen viktresa så har jag massor av erfarenhet. Därför får ni tips från någon som vet precis vad ni går igenom och att en viktminskning inte är enkel. Jag har testat väldigt mycket olika saker för att gå ner i vikt och vissa av dessa saker har fungerat bättre än andra. Det finns inget facit till en viktminskning men kalori in och kalori ut är ju ren fakta. Men det finns säkert hundra miljoner olika orsaker till att man inte går ner i vikt. Man kanske tycker att man äter rätt men börjar man rada upp vad man äter på en dag och börjar räkna allt så kanske det på papper inte ser lika bra ut som man själv trott.

Jag fick min insikt med viktminskning första gången jag började räkna kalorier. Jag visste ju att jag inte åt rätt men att jag åt så himla fel hade jag igen aning om. Även fast man räknar kalorier så betyder ju inte det att man automatiskt går ner i vikt, det är många faktorer som spelar in. Speciellt det mentala! Hela min viktresa har jag kämpat med det mentala och utan det spelar det ingen roll hur många kilon du tappar. För är du inte lycklig eller nöjd med dig själv så spelar det ju ingen roll om du är smal eller inte. Lyckan sitter inte i kilona utan lycka sitter på insidan och är något man får jobba med parallellt under sin viktresa. Att äta bra och träna hjälper kanske lite men man får göra väldigt mycket annat för att må bra även på insidan.

När jag började min viktresa så trodde jag naivt att alla människor som var smala mådde bra och älskade sig själva. Efter ett tag insåg även jag att oavsett storlek så måste man älska sig själv. Alla människor är underbara och fina på sitt sätt. Visst blev min självkänsla bättre i och med viktminskningen men det är ju så otroligt mycket mer saker mentalt som man behöver jobba med. Bara att huvudet ska förstå att efter 19 kg så ser man inte alls ut som när man startade. Visste kunde jag ju se på en före- och efterbild att jag gått ner i vikt men jag förstod inte alls att jag var så smal som jag var då innan jag blev gravid. Nu när jag är tillbaka där jag startade så inser jag hur långt jag hade kommit. Visst så har jag massor av kilon kvar innan min målvikt är nådd men jag vet att jag kommer fixa det för jag har det mentala med mig. Jag vet hur jag ska göra och varför jag kämpar. Jag vet också att en viktminskning tar tid vilket den får göra. Att rasa i vikt är varken hälsosamt eller bra för min kropp. Att gå ner successivt och bygga upp och behålla muskler är det jag vill göra. Ingenting sker på en dag och precis som med allt annat krävs det hårt arbete och starkt pannben för att klara det! 

 

12 comments

 1. Cecilia Bratt says:

  Jag kommer inte riktigt ihåg hur jag hittade till din blogg men blev ganska omedelbart fast då du skriver om saker som är viktiga i mitt liv.
  Visserligen så har jag aldrig varit så noga med min kost som du är men tycker träning och ett hälsosamt liv är viktigt. Sen att jag har en dotter som är född 24/8 och nästan är jämngammal med Selma gör det ju bara ännu roligare att läsa.
  Du är en inspirationskälla! Kram på dig!

 2. Linda says:

  Jag började följa dig efter att jag hittat dig på instagram där några va mina vänner gillade dina bilder. Gick in och kollade blev intresserad och nyfiken eftersom jag själv kämpar med vikt, gick ner 50 kg innan barnen och behöver nu gå ner lite efter barnen. Är från Hofors (därför jag hittade dig bland vänner) , fick barn nr 2 den 2/8 -15.
  Så de finns några likheter som jag tycker är kul och läsa och se hur du har de.
  Oj va långt de blev men nu vet du😁. Lycka till.

   • Linda says:

    Du är väldigt inspirerande, fast jag skrev så långt så missade jag viktiga saker😊.
    Du verkar vara en jordnära och glad tjej som njuter av livet.
    Hoppas jag blir lika duktig som dig och hittar mitt jävlar anamma igen.
    Bra jobbat av dig!! Heja heja!!

 3. Anna says:

  Jag började läsa din blogg för några år sedan när jag återigen tänkte ta tag i min viktminskning… Den har stått rätt still, trots mycket intensiv träning och olika kosmetoder. Men jag har börjat inse att min kropp förmodligen vill se ut som den gör, så försöker hålla mig frisk och sund. Äter varierat och rör på mig, så får vi väl se vad som händer!

  Men hur som helst. Det var då jag började läsa din blogg! Och jag är fast! Du, Blondinbella och Paula har blivit som några slags idoler för mig. Unga, drivna kvinnor som ganska nyligen har blivit mammor. Jag tycker att du känns så jordnära, fin och omtänksam. Jag blir alltid glad när jag kikar in här, eftersom du faktiskt är öppen med både det positiva och det negativa. Ingen viktresa är ju enkel, och det lär ju inte bli lättare om man blir gravid mitt i allt ihop. Och det är mycket det som jag tycker gör dig till en förebild för många. Du la dig själv och det rent ”utseendefixerade” tänket åt sidan för att ta hand om din dotter, vilket jag tycker känns sunt. Du verkar vara klok och mentalt stark! Det är inspirerande att följs dig och din vardag!

  Jag är även själv väldigt sugen på barn, men man får se när det blir!

  • Petra says:

   Men jösses jag började precis gråta när jag läste din kommentar. Tack underbara fina du! <3 Precis det du skriver så vill jag förmedla den känslan du skriver så därför blir jag så himla glad när du skriver att du känner så. Tack underbara du att du läser bloggen och tack för din fina kommentar som gjorde min dag. 😘

 4. annika says:

  Har följt dej i ca 1 år, hurra! 😄 följer dej för att jag tycker du är en grym inspiration, kämpar på med vikten jag med och precis som du fick jag mitt första barn i somras (23/5). 😊

Kommentera