Otäcka minnen!

Okej, jag har panik! Ingenting passar längre i min garderob förutom mina gravidkläder och visst ska det kanske vara så när man snart går in i gravidvecka 31 men det är ju midsommar nästa helg. Jag har totalt förträngt att midsommar är så snart. I min hjärna är vi fortfarande inne i mars och jag vet inte alls vart april och maj tog vägen. Hur som helst så letar jag febrilt efter en snygg klänning att ha på mig men i värsta fall får jag väl gå i mina gravidjeans eftersom det är det enda som går att få på sig just nu.

Jag minns en midsommar för några år sedan när jag och Emil precis hade träffats. Jag hade haft ångest i flera veckor innan för jag inte trivdes i mig själv och hur jag såg ut då. Det var innan min viktresa och jag hatade verkligen att titta på mig själv i spegeln. Jag minns att jag grät i timmar innan vi skulle iväg på midsommarfesten hos en av Emils kompisar och den känslan jag hade den dagen vill jag aldrig mer uppleva. Det är verkligen hemskt att man kan känna så och även om självförtroende och självkänsla inte sitter i vikten så blev min viktresa något som gjorde att jag började se mig själv på ett annat sätt. Jag har jobbat mycket med mig själv under min viktresa och har lärt känna mig själv och även lärt mig att älska mig själv för den jag är, oavsett storlek. Alla människor är vackra och jag önskar att ingen människa i världen ska få känna den känslan jag kände den midsommaren för några år sedan. Även om du har några kilon extra eller om du inte trivs med dig själv så kom ihåg att vikten bara är en siffra på vågen och skönhet sitter i betraktarens ögon och alla människor oavsett vad är vackra, precis som dom är!bild-2
Jag kanske ser och är lyckligare på bilden till höger men det beror inte på min viktminskning enbart utan på att jag lärt mig älska mig själv. Att kunna tro på sig själv och våga vara den man är oavsett är otroligt viktigt. Det spelar ingen roll hur många kilon du går ner om du inte börjar älska dig själv. För det är först då du når de resultat du vill ha. Nämligen att få vara lycklig!

Kommentera