Jag har syndat…

Japp jag har fallit tillbaka några gånger under förgående vecka och ätit sånt jag försökt undvikit. Det är något jag är helt ärlig med då det inte känns som någon big deal. Det händer alla och jag har varken ångest eller skuld över det! På något sätt har jag förändrats denna hösten och börjat tänka annorlunda. Jag känner inte alls ett lika stort behov av att väga mig och veta om jag gått ner i vikt. Jag har heller inget behov av att äta för att gå ner i vikt. Nu äter jag för att må bra och få vardagen att gå ihop. Ja, jag väger 15 kg mer än innan jag fick Selma men det är helt okej. Så länge jag mår bra och kör mitt race så tänker jag fortsätta. Det är ingen hets utan träning och kost ska vara ett redskap för mig att nå resultat i andra delar av mitt liv, det är inte mitt liv. Jag lever inte för att äta och träna men jag tränar för att jag mår bra av det. Så förra veckan och den här veckan kommer det inte bli någon vägning. Jag kommer väga mig var tredje eller fjärde vecka för att inte känna press och stress kring det och jag vill inte att det ska ta upp fokuset här i bloggen.

Fokuset ska ligga på att må bra på insidan och utsidan. Träna för att må bra och äta näringsrik mat som kroppen mår bra av. Jag tror varken ni eller jag känt stress tidigare här men jag vill ändå poängtera det så ni förstår mig. Några av er har frågat om min vägning förra veckan så här kommer lite svar på varför den aldrig kom upp. Jag vill helt enkelt lägga större vikt på mitt välmående på insidan och jag tror att utsidan och allt annat kommer på köpet. Mår jag bra i mig själv och tar hand om mig själv så kommer också kroppen må bättre. Det är en cirkel som liksom fungerar om alla delar finns och ger varandra balans. Så tänk inte på vågen, stressen och pressen! Tänk på att må bra i dig själv, inuti och sen ta i tur med allt annat.

Kommentera