Frågor och svar om Mamma-shape

Ni är många som har frågat nu angående programmet Mamma-shape och jag tänkte jag skulle skriva lite mer utförligt om det. Jag skriver vad jag själv tycker och detta är absolut inget sponsrat inlägg utan det är helt baserat på mina erfarenheter nu efter 28 dagar med programmet.
Programmet går ut på att komma igång med kost och träning efter en graviditet och kan vara för nyblivna mammor som fortfarande ammar eller någon som fött barn sen flera år tillbaka men ännu inte kommit igång riktigt. Träningen är uppbyggd på att fokusera på att hitta tillbaka till sina magmuskler och stärka upp kroppen och hållningen. Kosten är precis samma som alla World of Shapes program. Som kvinna äter man 1500 kcal per dag och som man ligger man på 2000 kcal per dag.

Programmet pågår i 30 dagar och under dessa 30 dagar äter man strikt 6 gånger per dag (frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål). Man äter inget socker eller tillsatt socker under hela perioden och det finns veckolistor och recept på hemsidan som man följer. Exempelvis får man inte äta äggula, smak på kvarg/fil/yoghurt eller dricka light drycker. Träna gör man varje dag under dessa 30 dagar och varje dag är det en ny övning som uppdateras. Man tränar alltså i princip samma under alla dessa dagar men svårighetsgraden blir svårare allt eftersom. Programmet startar lugnt för att sen komma igång runt dag 10.

Jag har under programmet kört stenhårt med kosten och bara fuskat 1 gång då vi åt ute på restaurang. Sötsuget försvann efter första eller andra veckan och det berodde nog mest på att jag drack mycket light läsk innan som jag nu inte dricker alls. Träningen har varit den tuffa biten för mig då jag inte alls tränat i den utsträckning jag önskat. Men jag känner och ser ändå att kosten har gjort otroligt mycket för mig. Jag grämer mig inte över att träningen inte blir av eftersom jag vet att jag kört så himla bra med kosten. Jag är sugen på att köra detta en till månad bara för att det känns otroligt bra med kosten och att jag försöker komma igång mer med träningen.
bhdabkad
Mina plus och minus med programmet kommer nedan:
+ Kosten är lätt att följa då man får tydliga direktiv vad som är okej att äta eller ej.
+ Snabb service via mail eller Facebook.
+ Programmet fungerar även fast man hel- eller delammar.
+ Bra recept och veckomatlistor med god och vällagad mat.
+ Det fungerar verkligen och efter 1 vecka var mitt sockersug borta.
+ Bra instruktioner till träningsprogrammet med lätta videos och text.

– Träna 1 timme varje dag har inte funkat alla dagar för mig med en bebis och en man som jobbar 10 timmars.
– Träningen blir lätt tråkig eftersom det är samma typ av träning varje dag.
– Svårt att äta ute och variera sig när man är iväg på språng.
– Saknar en app som jag hoppas dom jobbar med då det känns aktuellt.
img_0104-1.jpegOm jag missat några frågor så får ni gärna skriva dom i kommentarsfältet eller maila mig dom på petra@tappakilon.com. Jag hoppas ni fått svar på det ni funderat på!

Kommentera