Den största ursäkten för att slippa undan träning

Har vi inte alla använt oss av en eller flera ursäkter för att slippa undan träningen? Jag har i alla fall gjort det så många gånger men insåg igår att den ursäkten jag har inte håller. Att jag skyller på att jag inte kan träna tack vare att jag inte har tid när jag är mammaledig med Selma är nog den sämsta ursäkten jag kommit på. Visst är det mycket saker som ska fungera med dom små och ibland fungerar det inte alltid att träna men jag kan inte fortsätta skylla på det. Selma älskar när vi slår på musik och dansar/tränar till det så då kan jag ju faktiskt göra det minst 30 minuter varje dag. Hon blir ju absolut inte lidande av det och det behövs ju inte göras varje dag men i alla fall någon gång i veckan. I och med att jag nu också har tillgång till MyMOWO (läser mer om det här) så kan jag träna när Selma sover eller med henne hemma i vardagsrummet.

Igår när jag tränade så upptäckte jag att Selma faktiskt härmade de rörelser jag gjorde. Det var verkligen gulligt att hon också gjorde knäböj och sträckte upp armarna mot taket. Den enda nackdelen med träning hemma med sitt barn är väl att träningen inte blir lika effektiv som på gymmet. Men jag slipper ju faktiskt vara iväg från henne om jag tränar hemma. Just nu när allt annat går i 180 och jag inte har så mycket tid till att åka iväg och träna så fungerar det alldeles utmärkt att träna hemma. Eftersom jag dessutom tränar och rör på mig för att må bra, fungerar det perfekt! Vill man bygga muskler och ha mer effektiv träning så är ju gymmet helt klart att föredra men som småbarnsmamma funkar det inte alltid i praktiken.

Det jag egentligen vill ha sagt med inlägget är att vi måste sluta komma på alla ursäkter. Vill du inte träna så stå för det! Lura inte dig själv genom att komma på ”bra” ursäkter som får dig att må bättre. Vill, kan eller orkar du inte träna så säg det och erkänn för dig själv att livet är så ibland. Ha absolut ingen ångest eller känn stress för livet handlar om att hitta balansen mellan allting. Ett evigt pusslande är det men det är ju också det som gör livet fantastiskt.

2 comments

  1. Sara says:

    Det är så himla bra när man kan göra dem delaktiga! Cleo tycker det är superroligt att gå på StrongMama passen på Sats och antigen leka med intruktör, vara med mig i övningarna eller ligga och magträna själv till musik. Så himla smidigt och skönt! 🙂

Kommentera