Bra saker att ha hemma efter förlossningen

Nu är det ändå 2 månader sedan lilla Selma föddes och jag har kommit in i rollen som mamma och allt börjar flyta på bra här hemma. Ni har varit några som frågat om första tiden och om jag kan tipsa om bra saker att ha hemma när man kommer hem från BB. Det är ju så klart olika vad man behöver under den första tiden men för mig har det varit flera saker som har varit bra att ha hemma under de första veckorna.

  1. Matlådor i frysen. Första tiden glömde både jag och Emil bort att äta och att laga mat låg väldigt långt ner på listan över saker att hinna med. Som tur var bor vi mitt i stan med flera matställen inom gångavstång så vi kunde enkelt handla mat men vi hade också förberett med lite matlådor i frysen.
  2. Bröstpump. För mig funkade inte amningen alls i början och därför så fick jag amma, pumpa och ge ersättning (mer om det i ett annat inlägg) första tiden för att allt skulle komma igång. Vi köpte en elektronisk bröstpump (Medela swing) på Ullared innan Selma föddes och det var kanske det bästa köpet jag gjort.
  3. Medela purelan 100. Ja, att påstå att amningen är lätt i början är ungefär som att säga att det är lätt att hitta en nål i en höstack. Det är svårt, eller det var det iaf för oss och vi har fått kämpa från dag 1. Utan bröstvårtskrämen hade jag nog inte klarat av det och det var otroligt många tårar de första veckorna.
  4. Alvedon och ipren. Behöver jag ens gå in på varför? Oavsett hur du fött ditt barn så behövs värktabletter de första dagarna. Det är ju något som gör ont att föda barn och det gör ont även några dagar efteråt.
  5. Kaffe och fikabröd. Inte nödvändigt men det är ju många som vill komma på besök och därför kan det vara skönt att ha hemma. Har man det inte hemma så kan man alltid be personerna som kommer och hälsar på att ta med sig fikabröd och eget kaffe.
    IMG_0519.JPG
    Har jag missat något på listan?

Kommentera