Bra bebissaker

Vi köpte det mesta när jag var gravid mest för att vi båda tyckte det var roligt att ha saker hemma till henne och för att vi trodde att alla saker behövdes. Vissa saker kan jag nu i efterhand tycka kanske vara sämre köp än andra och vissa prylar hade vi inte klarat oss utan. Jag tror det är så när man väntar första barnet så vill man gärna köpa på sig så mycket som möjligt och många väljer att handla begangnat vilket så klart är superbra. Men jag och Emil har nästan köpt allt nytt då vi båda tyckte att vi hade ekonomin och viljan att få välja precis vad vi själva ville. Visst blir det ganska dyrt när man gör så men vi har valt med omsorg de saker vi tyckte om och som vi tror har ett andrahands värde om vi vill sälja det. Här är i alla fall de saker som vi inte hade klarat oss utan!

Vi köpte en Bugaboo Buffalo som jag är toppen nöjd med. Visst är liggdelen rätt klumpig men själva vagnen i sig är snygg, enkel att köra och väldigt stabil. Vi sneglade lite på Emmaljunga men fastnade båda för Bugaboo då den kändes mer nytänkande och smidigare än vad vissa Emmaljunga-vagnar gjorde. IMG_0345.JPG
Något vi också har hemma som är en favorit är vår Stokke stol som heter Steps. Selma älskar babysittern som man också kan fälla ihop och sätta på matstolen. På så sätt kommer hon upp i bordshöjd och hon kan vara med oss när vi sitter och äter eller om jag lagar mat. Babysittern används väldigt flitigt här hemma och lillskruttan skrattar så fort vi sätter ner henne i den. Vi valde mellan Stokke Steps och deras tripptrapp-stol men tyckte Steps var snäppet snyggare och perfekt i och med babysittern. Visst är den kanske något dyr men för oss har det varit värt det just eftersom vi använt den så mycket hittills. Kanske inte en sak man måste köpa innan barnet föds men absolut en bra sak att ha hemma när barnet blivit några veckor/månader. 

 Här hemma används också bärsele flitigt och vi valde en Ergobaby 360 just för att vi gillade modellen med att barnet sitter ergonomiskt och att den är snäppet snyggare än Babybjörn. Selma älskar det lilla spädbarnilägget som man först lägger barnet i för att sedan lägga barnet i selen. Hon somnar nästan direkt vi lägger henne i ilägget och sover alltid gott i selen. Jag kan säga att det har varit många räddade dagar och middagar pågrund av selen. Visst kan jag tycka att den är lite klumpig och att jag kanske hade velat haft en sjal första tiden men samtidigt så funkar den bra och vi båda gillar den. 

 Vi köpte babyskyddet Maxi-Cosi Pebble då den skulle vara säkrast i test och att vi gillade hur den såg ut och kändes. Till den köpte vi också en bas som kommer funka med nästa stol som Selma ska ha. Hur smidigt är det inte att bara kunna fästa babyskyddet i basen och sen ta bort den med en enkel knapptryckning. Vi har dessutom adapter till barnvagen så vi kan fästa babyskyddet på barnvagnen om vi snabbt ska in någonstans. Så smidigt och speciellt bra då vi ställer bilen i ett parkeringsgarage en bit bort. IMG_0348.JPG
Ett annat tips som inte så många tänker på men som kan spara några tusenlappar är att handla allt på samma ställe samtidigt. Vi åker ner till babyproffsen när jag var i vecka 25 och vi hade då kollar in allt vi ville köpa. Jag kollade priser överallt på de grejer vi skulle köpa och så prutade vi på plats. Eller Emil gjorde det medan jag stod och skämdes en bit bort. Eftersom vi handlade för så mycket pengar hos den butiken fick vi 20 % på hela köpet plus att vissa grejer fick vi på köpet. Det gjorde att vi sparade omkring 5000 kr på den inköpet och vi fick precis de produkter vi ville ha till en väldigt bra pris.

Kommentera