Barnvagnsrecension: North 13.5 Maxi Jogger

– Inlägget är ett samarbete med Jollyroom –
All text och tankar är dock mina egna

 

Vi har fått möjligheten att testa en ny barnvagn från märket North som finns hos Jollyroom. Ska jag vara ärlig så var jag faktiskt lite skeptisk till den i början. Selma är 1,5 år men hittills har vi hunnit med tre vagnar (fyra med denna) och jag har inte varit fullt nöjd med någon av vagnarna än. Man skulle väl kunna säga att jag är lite kräsen. 😉
Men så tänkte jag i alla fall ge vagnen från Jollyroom en chans då den var snygg och verkade smidig. Vi ville framförallt ha en vagn att ha som komplement till vår bil/husbilsvagn som är en Baby Jogger City Tour. Idag har vi en Bugaboo Buffalo som vi haft sen Selma föddes men Emil gillar inte alls den vagnen så därför var det läge att testa något nytt. Vagnen från Jollyroom hade allt Bugaboon saknade eller det vi i alla fall saknade med den. North 13.5 Maxi Jogger har tre stora lufthjul som rullar bra och lätt i alla terränger. Den är något större än Bugaboon men det kompenserar eftersom Selma sitter betydligt bättre i vagnen eftersom sittdelen är mycket mer rymlig. Varukorgen är dessutom större på North vagnen vilket vi saknat på Bugaboon då vi oftast har med oss den när vi går till den lokala matvarubutiken och vill då kunna packa ner lite matkassar. Och dämpningen på North vagnen är helt fantastisk. Jag är övertygad att den kommer fungera perfekt på promenader, joggingturer och nu när vi ska upp till Sälen.

 

Utseende

North 13.5 Duovagn Maxi Jogger har tre rejäla lufthjul och ett stort stabilt chassi. Färgerna som finns att välja på är grå/silver eller svart/silver. Vagnen har justerbart handtag, ryggstöd och fotstöd. Duovagnen vi fick hem har både liggdel och sittdel som man enkelt kopplar av och på. På handtag, fotstöd och bygeln är det läderimitation som ger en snygg detalj. Hjulen är stora och har snygga fälgar i silver och svart som ger den där lilla extra touchen. Vi valde färgen grå och är så nöjda för jösses vilken snygg färg. Tyget är i bra kvalité och vagnen känns stabil och tar sig verkligen runt överallt i alla terränger. Liggdelen har en ombonad känsla med grå utsida och vit insida. Sittdelen är grå med läderimitations detaljer och sufflettens insida är vit och ombonad. 

Funktion

Vagnen har handtag, ryggstöd och fotstöd som går att justera i flera olika lägen. Framhjulet går att låsa och eftersom den rullar så pass lätt skulle jag faktiskt säga att vagnen fungerar på promenaden så väl som på joggingturen. Bygeln är löstagbar och går att koppla av på ena sidan och svänga runt för att enkelt sätta i barnet. Selen är 5-punktsele och justeras enkelt. För att fälla ihop vagnen kan man antingen fälla den med sittdelen på eller ta av sittdelen och fälla chassit för sig. Vad jag har förstått så är sittdelen inte vändbar. Vi har dock haft sitsen mot oss bara för att se om det gick och det fungerade. Däremot kan jag inte se att den är godkänd för det och utgår därför ifrån att den inte är vändbar.
Något som vi gillade med vagnen var bland annat fickan på baksidan av sittdelen där man kan förvara plånbok, telefon eller nycklar så man inte behöver ha med sig skötväska varje gång. 

Köring

Vagnen tar sig fram överallt med lätthet och funderar bra både på grusväg, planmark eller på en mindre skogsstig. Selma satt bra i vagnen även under terrängkörningen och stötdämpningen på vagnen fixade så att det inte blev skumpigt för henne. Av alla fyra vagnar vi haft så ligger den här i toppen när det kommer till körningen. Kanske är den lite stor att ha med i affären men för oss som ska ha en vagnen för promenader och ute i terrängen så är det här en bra vagn.

Pris

Idag ligger priset på 2 495 kr vilket är ett riktigt pangpris för den här vagnen. Den är nersatt från 4 995 kr så passa på att fynda! Är du intresserad av att köpa vagnen så finns den hos Jollyroom. 

Mått

Mått hopfälld: 91 x 61 x 59 cm
Mått uppfälld: H107 x L115 x B59 cm

 

Betyg

Som ni ser ovan så får vagnen 4/5 i betyg av oss. Körningen och priset får 5/5 då den rullar riktigt bra och det är ett riktigt bra pris för den här vagnen. Funktionen får 3/5 då vi gärna sett att sittdelen var vändbar och att den hade blivit något mindre när vi fällde den. Men söker man efter en rymlig, snygg och praktisk vagn så är detta ett riktigt bra och prisvärt alternativ.

3 comments

  1. Vida says:

    Hej! På Jollyrooms hemsida står det att sittdelen ÄR vändbar, och det finns även en länk till en annan blogg som har den vändbar. Men menar du att den inte är det? Hur upplever du längden på sittdelen? Hade den funkat till ett äldre barn, ca 3 år med stl 98 i kläder att sova i tex? tack för ditt inlägg!

    • Petra says:

      Vi har testat att ha den åt båda håll vilket fungerar bra. Däremot hittade jag aldrig i texten när vi köpte den att det gick så därför skrev jag så i recensionen men tror att Jollyroom ändrat texten då det ska vara okej åt båda hållen. 🙂 Min tjej har 92 i kläder och är 1,5 år och har kvar att växa i den. Har jämfört den men Bugaboo Buffalo och BabyJogger City Tour som är de vagnarna vi har hemma. Där är den bäst rent storleksmässigt då den ger mest plats åt min 1,5 åring.

Kommentera