Att tänka på inför Tjejvättern

Om några veckor går ju Tjejvättern av stapeln (6:e juni) och jag fick här om dagen en fråga angående just detta. Frågan gällde vad mina tips inför Tjejvättern var och mitt bästa tips är träning, träning och åter träning. Jag körde ju Tjejvättern förra året och det var ett roligt lopp och jag har många bra och några inte så bra minnen från loppet. Jag minns att alla var så himla trevliga under loppet och det var en härlig stämning bland tjejerna på plats. Däremot så kommer jag också ihåg att precis efter vår start så kom det världens regnskur så jag var dyblöt fram tills vi kom i mål. Ändå rätt roligt att det blev så i och med att jag precis lämnat mina regnkläder till Emil innan start då jag tyckte det var onödig vikt under loppet (så fel av mig). Vill ni läsa mer om loppen så hittar ni det här!

Visst klarar man att genomföra loppen utan att ha tränat något men det är ett rätt tufft cykellopp på 10 mil och jag minns att jag hade så ont i mina ben flera dagar efter loppet då jag inte alls hade tränat speciellt mycket cykling innan. Något som jag också måste tipsa om är att faktiskt satsa på bra utrustning. Har du valt att inte köpa ett par cykelbyxor för att det känns onödigt så tänk om, jag minns hur ont i rumpan jag hade och då hade jag faktiskt cykelbyxor på mig så välj hellre att lägga några kronor extra på ett par bra cykelbyxor så du slipper få ont. Annars så är det bara att köra stenhårt och glöm absolut inte av att njuta och ha roligt! Även om jag inte var lika förtjust i Tjejvättern som i de andra loppen i Tjejklassikern så är det ett minne för livet som man måste passa på att njuta av.
nkdanad

Kommentera