Att komma igång med träning och kost igen

Ja, det har varit lite tyst från mitt håll med just träning och kost. Det hela har berott på att fokus har legat på allt annat nu med tanken på att jag gått upp i tid, Selma börjat förskolan, sjukdomar och allt vad det nu innebär. En massa ursäkter (jag vet) men så här är livet! Med handen på hjärtat så kan jag ärligt säga att jag behövde en break för att hitta tillbaka till varför jag tränar och varför jag äter bättre mat. Vad vill jag egentligen med min viktminskning (i grund och botten) och det är ju faktiskt att vara en starkare och piggare mamma. Nu när jag har börjat landa i att jobba mer så har jag också börjat tänker mer på kosten. Försöker planera livet, träningen och kosten efter hur det ser ut. Min ambition är att komma tillbaka till samma form som innan jag blev gravid men det kommer ta tid och det ska jag också låta det göra. Från jul och fram till nu har jag gått upp i vikt men jag försöker inte att fokusera så mycket på det just nu utan tar nya tag och försöker igen. Jag har än så länge inte riktigt bestämt mig hur jag ska lägga upp kost så just nu äter jag enligt Viktväktarna för att känna efter om jag vill fokusera på det nu framöver. Vi får se hur det går men jag kommer hålla er uppdaterad som vanligt.

Tanken nu framöver är ju att komma igång med träningen och jag tänkte faktiskt unna mig en present till mig själv. Jag tänker nämligen boka in PT-pass framöver för att boosta träningen, få mer motivation och komma framåt. Kanske även där få hjälp med kosten och någon som faktiskt ligger på mig och vill se resultat. Jag behöver just nu den motivationen! Att springa milen är också något jag vill kunna göra i sommar och det är ett av mina mål just nu. Träna för att det är roligt så klart men att hitta tillbaka till min passion för träningen som jag vet finns där. 

3 comments

  1. UppochhoppaUppochhoppa says:

    Vad härligt att du är igång Petra. Det handlar ju om att träna och äta I livet. Just ”i” livet, att det bara är, vardag och att de hälsosamma grejerna man gör egentigen inte längre är aktiva val utan går på automatik!

  2. Linda says:

    Ja såhär är livet och ibland måste man prioritera om;) Heja dig, på´t bara!
    Svar: Tack Petra! Det rullar på här, nu har vi en ”liten” att uppfostra på nytt här!

Kommentera